dijous, 1 d’agost del 2013

Cinc motius per apuntar-se a la Via Catalana



La inscripció a la via catalana ha arrencat amb força. Us presentem cinc motius per apuntar-vos a un projecte que posarà a prova l'independentisme català. 

1.- És una demostració de força amb ressò internacional. La capacitat de mobilització recorda la via bàltica i generarà simpaties.

A més, degut a la seva espectacularitat , és absolutament noticiable. Hi ha dies que cadenes humanes de 30 quilòmetres a altres països apareixen als nostres TeleNotícies. Imagineu-vos una de tan llarga i que pretén fer la foto més llarga del món!

2.- És un repte col·lectiu. Fer una cadena humana de 400 quilòmetres sense forats és un repte logístic molt gran. Aconseguir-ho demostrarà una capacitat d'organització i maduresa del moviment. Ser capaços de concentrar totes les forces en un projecte demostrarà la unitat d'acció de l'independentisme civil, lluny ja del període de capelletes i escissions i iniciatives descoordinades.
3.- Demostra el caràcter cívic i cohesionador del sobiranisme català. La imatge que donem és la donar-nos la mà, la del somriure i la il·lusió en el futur. Tots som benvinguts per fer de baules. La cadena només té un protagonista: el poble!

4.- Marca l'agenda. Que la diada sigui a principi de curs condiciona el calendari polític dels següents mesos. Aquest curs que acaba ara, va començar amb la multitudinària manifestació i ha acabat amb el concert per la llibertat. L'independentisme no es desinfla i, en contra del que voldrien alguns poders fàctics, continua marcant la centralitat mediàtica i política.

5.- És escriure la història del nostre país. Els dies anteriors a la concentració, els dirigents polítics seran preguntats sobre el seu posicionament envers l'acte i s'hauran de mullar. Apuntar-se és lliure però formar part de la història i escriure-la també.