divendres, 24 de maig del 2013

5 vídeos clau del procés independentista

Dels centenars de vídeos que corren per la xarxa sobre el procés independentista català, he triat aquests cinc que em semblen especialment representatius del moment: mobilització popular, emotivitat, engrescament, valors compartits, uns grams d'èpica i sobretot, molta radicalitat democràtica! Tots 5 són curts i fan de molt bon veure!

Lipdub Independència Vic (2010) (6'36'')
Rècord de participants en un lipdub a tot el món i superant ja els 2 milions de visites a YouTube. Repertori de l'imaginari simbòlic dels ITV (Independentistes de Tota la Vida): cultura popular, esport, estelades, música i sobretot explosió popular d'alegria i optimisme per part del poble menut.




La manifestació de la Diada des de dins (3'09'')
Un del molts vídeos editats pels participants a la multitudinària manifestació de l'onze de setembre de 2013 a Barcelona. Aquest té d'especial que comença en sortir de casa i es palpa tot l'ambient previ a la manifestació.




Independència al Camp Nou (7-10-2012) (1'01'')
L'acte més barat, més espontani i més simbòlic. Aprofitant el minut 17.14 contra el Real Madrid s'explica a tot el món el desig d'independència. Només dura un minut, després es continua mirant el partit. Exquisida demostració de força. Gravat en els dies de màxima eufòria sobiranista, entre la manifestació i les eleccions del 25N.



Cauen els murs, eleccions el #25N (2'05")
Comença la campanya electoral, amb veu de Miquel Calçada emotiu vídeo animant a votar per la independència amb paral·lelismes amb la caiguda del mur de Berlín. Crida  a l'èpica dels moments històrics.



Junts ho farem possible (2'05'') 
L'Assemblea nacional comença la campanya pel sí animant a canviar les lleis. Paral·lelismes amb tot allò que era prohibit però les conviccions van canviar: segregació racial, discriminació de gènere, servei militar obligatori... La independència és il·legal però ben legítima. Independència és democràcia.