dimarts, 3 d’abril del 2012

Existeix el PSAN avui?

Avui el PSAN és un petit partit polític que dóna suport a Solidaritat Catalana per la independència. En les eleccions al Parlament de Catalunya de 2010 dos dels seus dirigents van tancar simbòlicament les llistes de la coalició:  Josep Guia per Barcelona i Núria Cadenes per Girona.

En el llibre "L'herència del PSAN" estudio l'etapa en que el partit va ser el referent de l'independentisme i per on hi van passar més militants, que va ser des de la seva fundació (1968) fins la tercera escissió (1980). La majoria dels militants d'aquella primera època van acabar participant en moltes organitzacions diferents, tant parlamentàries com extraparlamentàries.

A partir del 1984 i fins el 1995 el PSAN va impulsar i donar suport a l'Moviment de Defensa de la Terra (MDT), que actualment dóna suport a la CUP, i a Catalunya Lliure respectivament. Posteriorment va tornar a tenir visibilitat pública però ja havia perdut pes relatiu en el conjunt de l'independentisme. Avui el PSAN té la majoria dels seus membres al País Valencià, continua editant Lluita i convocant l'Aplec del Puig  (Horta Nord) cada darrer diumenge d'octubre.

En la seva web es pot consultar bona part de la història del partit.