diumenge, 13 de setembre del 2009

Això si que és participació ciutadana!


A Catalunya molta gent s'omple la boca de participació ciutadana. Alguns d'aquests avui corriem per Arenys de Munt. Altres no, potser els processos participatius només serveixen per decidir quin nom posem a la plaça o de qui color pintem les parets. Però no per coses tant importants.

Una participació d'un 41% en una consulta no oficial és un resultat espectacular es miri d'on es miri. Arenys de Munt és un municipi amb un alt percentatge de vot nacionalista a les eleccions i demostra que en una part de Catalunya, la centralitat, la modernitat, el dinamisme és avui ja el sobiranisme desacomplexat.

Per altra banda el debat sobre legalitat, legitimitat i democràcia va agafant nous matisos. Alguns diuen que hi ha coses que no es poden fer perquè són ilegals. Però caldria preguntar-los..., però vosaltres esteu d'acord en què siguin ilegals o no hi esteu d'acord?. El que és urgent és plantejar-nos si la Constitució votada el 1978 caldria tornar a votar-la. Han passat ja molts anys. El cens ha canviat, i les mentalitats i el context també.

4 comentaris:

Santi ha dit...

Jordi Hereu: "La Diada no es una jornada de reivindicación nacionalista, como pretenden algunos concentrándose en el referéndum de Arenys, sino que, para la mayoría de catalanes, este 11 de septiembre es un día más, como el resto del año, en el que les preocupa cómo salir de la crisis"...però quan vingui el Tour omplirem la ciutat de groc, què això si que interessa a la gent!

Carles Armengol ha dit...

L'Hereu cada cop sembla més tonto. Per aquest camí avait serà pitjor que en Clòs!

Santi ha dit...

Fa temps que és pitjor que en Clos...si més no, amb ell encara rèiem!

Diego Zamora ha dit...

Bé, no sé, però si de les diades de tots els nacionalistes en feu apropiació potser els que no en som ens en distanciarem.

Amb la diada ja fa temps que em passa. Per mi, que era un dia que sentia com a propi, ja fa temps que només és un festiu al calendari. No és poc però no és diada. Al menys per mi, i sospito que per molt.

És clar que amb la tendència que teniu a identificar els catalans amb els nacionalistes catalans ja ho entenc.

Senzillament constato que l'Hereu pot tenir raó, més enllà de que no sigui un gran alcalde. Que no ho és. Però fins i tot ell pot tenir raó. I en aquest cas em fa l'efecte que en té.

La qüestió del tour no sé a què treu cap...