dijous, 1 d’agost del 2013

Aquell curs del 2012 - 2013


quan els basars xinesos van vendre estelades de totes mides i colors
quan l'ocupació de Barcelona per la multitud va fer aparèixer Catalunya al mapa del món
quan el president assenyat va deixar el cove i va dir que no l'alimentaven molles
quan els independentistes més antics van decidir comparèixer al Parlament
quan una monja de Montserrat va sacsejar l'esquerra revolucionària
quan al minut 17.14 amb elegància vam cridar independència
quan els socialistes catalans feien els equilibris més complicats de la seva vida
quan es va batre el rècord de participació en unes eleccions al Parlament
quan les estelades es van plantar als balcons i a les rotondes per quedar-s'hi
quan vam encendre els mòbils al Camp Nou en una nit emotiva
quan un alcalde historiador s'explicava, s'explicava i s'explicava per tele, teatre i ràdio
quan #FreedomCatalonia2014 va ser Trending Topic mundial
quan vam marxar de vacances il·lusionats amb la viacatalana
quan la lluna tenia Llanos, la Camarga empastifava, en Wert espanyolitzava, en Duran frenava, Foment dubtava, en Rajoy ensobrava i en Millet... descansava ben tranquil a casa seva

Aneu a saber com recordarem aquest curs 2012-2013 tant apassionant que ara tanquem. Segur que ho farem de manera molt diferent en funció de com vagi les coses l'any vinent!

Cinc motius per apuntar-se a la Via Catalana



La inscripció a la via catalana ha arrencat amb força. Us presentem cinc motius per apuntar-vos a un projecte que posarà a prova l'independentisme català. 

1.- És una demostració de força amb ressò internacional. La capacitat de mobilització recorda la via bàltica i generarà simpaties.

A més, degut a la seva espectacularitat , és absolutament noticiable. Hi ha dies que cadenes humanes de 30 quilòmetres a altres països apareixen als nostres TeleNotícies. Imagineu-vos una de tan llarga i que pretén fer la foto més llarga del món!

2.- És un repte col·lectiu. Fer una cadena humana de 400 quilòmetres sense forats és un repte logístic molt gran. Aconseguir-ho demostrarà una capacitat d'organització i maduresa del moviment. Ser capaços de concentrar totes les forces en un projecte demostrarà la unitat d'acció de l'independentisme civil, lluny ja del període de capelletes i escissions i iniciatives descoordinades.
3.- Demostra el caràcter cívic i cohesionador del sobiranisme català. La imatge que donem és la donar-nos la mà, la del somriure i la il·lusió en el futur. Tots som benvinguts per fer de baules. La cadena només té un protagonista: el poble!

4.- Marca l'agenda. Que la diada sigui a principi de curs condiciona el calendari polític dels següents mesos. Aquest curs que acaba ara, va començar amb la multitudinària manifestació i ha acabat amb el concert per la llibertat. L'independentisme no es desinfla i, en contra del que voldrien alguns poders fàctics, continua marcant la centralitat mediàtica i política.

5.- És escriure la història del nostre país. Els dies anteriors a la concentració, els dirigents polítics seran preguntats sobre el seu posicionament envers l'acte i s'hauran de mullar. Apuntar-se és lliure però formar part de la història i escriure-la també.